Met een tuinkamer geniet je 4 seizoenen lang van het buiten zijn

Wat is het toch jammer dat je in Nederland niet altijd lekker in de tuin kunt zitten. Het is al gauw te nat of te koud met ons wisselvallige klimaat, dus dan verhuis je noodgedwongen maar weer naar binnen. Zou het dan niet heel fijn als je een ruimte had waarin je toch nog dat fijne ‘tuingevoel’ kunt vasthouden? Een plek waar je beschut zit, maar wel het gevoel hebt buiten te zijn. Als jou dat als muziek in de oren klinkt, is een tuinkamer echt iets voor jou.

Tuinkamers van de Reus Houtbouw

De voordelen van een tuinkamer op maat

Een tuinkamer is in feite de ruimte waar je woning en je tuin samenkomen. Deze geïsoleerde ruimte biedt je veel lichtinval en een perfect uitzicht op je tuin. Ook bij slecht weer zit je hier dus prinsheerlijk en kun je nog altijd genieten van de tuin om je heen. En schijnt de zon weer? Dan zet je alles lekker open. Dat is namelijk een belangrijk kenmerk van een houten tuinkamer.
 
Rodge maakt jouw tuinkamer op maat, dus je kunt precies bepalen hoe jouw nieuwe favoriete plek eruit komt te zien. Uiteraard is een tuinkamer ook volledig geïsoleerd. Dit verhoogt het comfort in de koude en in de warme maanden. Dat het bovendien goed is voor het milieu en je portemonnee, is ook een mooi bijkomstig voordeel.


tuinkamer van hout

Het verschil met een overkapping of veranda

Tuinkamer is een betrekkelijk nieuw begrip en wordt soms nog wel eens verward met een overkapping in de tuin of een veranda aan het huis. En hoewel je van deze twee laatste constructies ook een enorm fijne plek kunt maken, is een tuinkamer toch echt iets anders.
 
Een tuinkamer biedt je veel meer luxe en comfort. Dit komt doordat een tuinkamer in tegenstelling tot een overkapping of veranda rondom is voorzien van geïsoleerde wanden. Om wel zoveel mogelijk het contact met de tuin te behouden, speelt bij een tuinkamer glas een grote rol in het ontwerp. 
Zo kiezen veel mensen voor een volledig glazen wand die je desgewenst open kunt schuiven. Uiteraard gebruiken we HR++ glas of hoger, zodat het binnen lekker koel blijft in de zomer en aangenaam warm in de winter.

houten tuinkamer

Een tuinkamer laten bouwen

We kunnen je tuinkamer plaatsen waar jij wilt. Zo kun je kiezen voor een tuinkamer als aanbouw, waarbij we de tuinkamer aan je huis bouwen. Daarbij is het uiteraard mogelijk om het ontwerp op je woning aan te laten sluiten, waardoor het één geheel vormt. Of niet, als jij dat wilt. Omdat een tuinkamer prefab op maat wordt gemaakt, kun je helemaal aangeven hoe jij het wilt hebben.
 
Uiteraard is het ook mogelijk om de tuinkamer vrijstaand in je tuin te plaatsen. Maar voor welke plek je ook kiest, jij bepaalt altijd hoe jouw tuinkamer eruit komt te zien en afgewerkt wordt. En omdat wij de tuinkamer prefab aanleveren, is de bouw ervan binnen een mum van tijd gerealiseerd. Wel zo prettig, niet waar?
 


undefined

Ontwerp je eigen tuinkamer

Wordt een tuinkamer de volgende waardevolle toevoeging aan jouw tuin en woning? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag met je wat er allemaal mogelijk is. Ook kun je alvast kijken bij onze eerdere projecten of één van onze unieke modellen kiezen om je eigen ontwerp op te baseren.

Bekijk onze recente tuinkamer projecten

Rodge

Puur vakmanschap

Rodge realiseert tuinkantoren, tuinkamers en gastenverblijven. Compleet voorzien van isolatie, een ruimte om vier seizoenen lang te benutten. Met passie en vakmanschap gaat we voor een schitterend eindresultaat waar u als gebruiker elke dag weer van geniet.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord